Join us

Scouting Rhenen

Rhenen, 20 juni 2017. Scouting komt naar je toe. Fotograaf: Hans Hoekstra

about

SCOUTING RHENEN

Scouting staat voor uitdaging! Scouting biedt leuke en spannende activiteiten waarmee meiden en jongens worden uitgedaagd zich persoonlijk en fysiek te ontwikkelen. Al vanaf 5 jaar ben je welkom bij Scouting Rhenen, waar je iedere week weer andere, uitdagende en sportieve activiteiten doet. Scouts hebben veel plezier met elkaar en leren samen te werken in teams en respect te hebben voor de ander.

Wat is Scouting?

Wat is Scouting nu precies? Deze vraag wordt vaak gesteld en is niet zomaar te beantwoorden. Scouting biedt namelijk ontzettend veel verschillende activiteiten. Precies die activiteiten waar de verschillende leeftijdsgroepen plezier in hebben, interesse voor tonen en graag willen doen. Alles draait om uitdaging, plezier en beweging in de buitenlucht. Scouts spelen op een verantwoorde manier en in een veilige omgeving. Om kwaliteit in het spel te brengen, zijn de activiteiten gebaseerd op de spelvisie van Scouting. Deze spelvisie gaat uit van de groei en ontwikkeling van kinderen en jongeren. Dat biedt garantie voor jarenlang plezier bij uitdagende activiteiten.

Verbouwing clubhuis Scouting Rhenen:

Sponsor een aantal stenen voor de verbouwing van ons gebouw! Ons Scoutinggebouw, het Paddegat, doet al jarenlang trouwe dienst voor uitdagende avonturen en toffe spellen en activiteiten. Na 30 jaar is het tijd voor vernieuwing. Voor een non-profitorganisatie als Scouting Rhenen is het echter niet makkelijk om aan de gelden te komen om dit zomaar te realiseren. Daarom kunnen we alle hulp goed gebruiken en vragen we graag of jullie ook een steentje willen bijdragen aan onze verbouwing. Met deze steen willen we de lokalen van de jeugdleden verbouwen en meer van deze tijd maken, zodat er ruimte is voor alle kinderen om óók binnen te kunnen zijn. Daarnaast pakken we het sanitair grondig aan en maken we het gebouw weer klaar voor de toekomst, zodat we nog minimaal 100 jaar kinderen gave en uitdagende activiteiten kunnen blijven bieden in de prachtige bossen van Rhenen. Meer informatie of direct doneren? Check www.stenenvoorscoutingrhenen.nl!

Scouting Rhenen en Koningsdag

Scouting Rhenen en Koningsdag zijn al jaren sterk met elkaar verbonden. Al meer dan 15 jaar ondersteunt Scouting Rhenen de Oranjevereniging bij hun activiteiten. Natuurlijk was voor Scouting ook het bezoek van toemalig Koningin Beatrix met haar familie een hoogtepunt. De sfeer en saamhorigheid die toen in Rhenen te voelen waren, blijven voor Scouting een prachtige herinnering. Na deze fantastische dag in 2012 heeft Scouting samen met de Oranjevereniging het Kinderplein ontwikkeld, een plek waar de kinderen van Rhenen met één ticket allerlei activiteiten kunnen doen. Ook dit jaar is Scouting weer nauw betrokken bij de viering van de ‘online’ Koningsdag in Rhenen. Van de 24 uur livestream die gemaakt wordt, neemt Scouting Rhenen maar liefst 14 uur van de programmering voor haar rekening.

Scout with dog

Leuke weetjes

• Scouting Rhenen helpt al meer dan 35 jaar bij Koningsdag in Rhenen.
 
• Elk jaar is Socuting Rhenen met meer dan 20 vrijwilligers aanwezig om van Koningsdag een feest te maken.
 
• De vrijwilligers van Scouting Rhenen starten tijdens een reguliere Koningsdag ‘s ochtends om 07:00 uur en werken door tot 20:00 uur, als de stad is schoongeveegd.
 
• In al die jaren heeft Scouting Rhenen meer dan 5000 kinderen geschminkt en meer dan 7500 automobilisten naar een goede parkeerplek verwezen.