Programma

Het wordt een dag boordevol gezelligheid.

QUIZZZIT

Door middel van een online livestream én met het gebruik van je eigen smartphone die zal fungeren als stemkastje, kun je mee quizzen met de complete, spectaculaire quizzen van Quizzzit! Met deze quiz maak je kans op waanzinnige prijzen uit de koninklijke prijzenpot.

Wilhelmus

Doe mee met #Wilhelmus2021 op Koningsdag, dinsdag 27 april a.s. kan iedereen die dat wil het Wilhelmus zingen
of spelen vanuit eigen tuin in gemeente Rhenen.

Violinist performing with orchestra

Kinder foto puzzeltocht

Al is koningsdag dit jaar wederom anders dan normaal, voor de kinderen organiseren we toch weer een leuke buitenactiviteit!

Hoe het er allemaal precies uit gaat zien blijft nog even een verrassing, maar een klein tipje van de sluier willen we alvast oplichten…..

We gaan puzzelen, speuren en op zoek naar foto’s en letters door Rhenen!

Brasserie van Toor zorgt voor een lekkere verrassing voor onderweg, maar verder gaan we nog niet al te veel verklappen!

Hadden we al verteld dat er leuke prijzen te winnen zijn?

Bestel je ticket tot en met 25 april, en dan maken we er samen een top puzzel Koningsdag van!

DE PUZZELTOCHT GAAT VAN START BIJ BRASSERIE/BAKKERIJ VAN TOOR 

Vergeet je ticket niet mee te nemen. Deze kan ook gewoon vanaf je telefoon gescand worden. 

De bekendmaking van de winnaars is tussen 17.30 en 18.00 via de livestream en op de website.

Happy toodler kids enjoy italian vacation holiday in Europe
Dutch orange Tompouce pastry for kings day

Tompoezenwedstrijd

Superleuk dat jullie mee willen doen met Koningsdag Rhenen 2021! Helaas niet gezellig met z’n allen in de stad, maar we maken er gewoon op afstand een hele feestelijke dag van.

Bij een feestdag hoort natuurlijk gebak, en bij Koningsdag horen oranje tompoezen. Daarom willen je bij deze uitdagen om mee te doen met de enige echte tompoezenwedstrijd!

De tompoezen mogen op vrijdag 23 april ingeleverd worden tussen 10 en 15 uur bij Bakkerij de Jong, Molenstraat 25 in Rhenen

Denk alsjeblieft aan vermelding van je naam, leeftijd, mail adres en telefoonnummer!

Kleurwedstrijd

Doe mee aan de kleurwedstrijd en win leuke prijzen

De tekening kan tot maandag 26 april 17 uur ingeleverd worden bij de infobalie van Jumbo Mostert, Plantsoenstraat 69, Rhenen 

Kleurplaat Koningsdag 2021

Autopuzzeltocht voor volwassenen

Autopuzzeltocht

Wij hebben dé manier gevonden om coronaproof tóch een mega toffe Koningsnacht of -dag te hebben. Speciaal voor jou hebben wij een puzzeltocht in elkaar gezet van ongeveer 2,5 uur die door Rhenen en omstreken wordt gereden. Samen puzzels maken om zo de route zo snel en goed mogelijk te rijden! Heb jij met je team de opdrachten het beste uitgevoerd? Dan kun je héle toffe prijzen winnen! Voor €10,- heb je super veel lol én heb je een hele leuke avond of dag! De antwoorden van de tocht kunnen tot uiterlijk 18:00 uur op Koningsdag worden ingediend. Met een ticket voor de livestream kun je vanuit de auto genieten van de live radio die de Koningsdag organisatie in samenwerking met Scouting Rhenen gaat maken! Doen dus! 

Startlocatie is op de parkeerplaats van Restaurant Cunera

Girls in car

Oldtimer tour

Oldtimer tour

Heb jij een oldtimer in je bezit en heb je weer zin om een mooie tour te rijden? Meld je dan nu aan voor de gave oldtimertour door Rhenen en omstreken! Je krijgt twee gratis consumpties en een routeboekje voor maar € 10,-. De tocht kan worden gereden tussen 12.00 uur en 16.00 uur op Koningsdag. Met een ticket voor de livestream kun je vanuit de auto genieten van de live radio die de Koningsdag organisatie in samenwerking met Scouting Rhenen gaat maken! Doen dus! Startlocatie is op de parkeerplaats Restaurant Cunera

DJ Clemco

Tijdens Koningsdag 2021 draait DJ Clemco heerlijke plaatjes!

Toen Clemens de Kriek in 2019 DJ Clemco oprichtte wist hij niet wat hem te wachten stond. Een zomer vol leuke en mooie boekingen volgde. Helaas zitten we nu in een periode waarin dit niet mogelijk is. Maar… Clemens heeft niet stil gezeten.

Tijdens de “Corona-lockdown” is hij verder gegaan met ontwikkelen van zijn bedrijf en heeft hij Clemco Events opgericht. Een bedrijf wat, zodra het allemaal weer mag, zich zal richten op het organiseren van kleinschalige evenementen.

Tijdens aankomende Koningsdag zal DJ Clemco weer van zich laten horen maar dit keer op de livestream van Oranjedag Rhenen.

Luister je mee?

 

Schermafbeelding 2021-04-10 om 14.20.57

Live Band Escalate

Escalate is ontstaan tijdens een avondje aan de bar. Na een paar keer repeteren voor een bonte avond act, raakten zij zo enthousiast dat ze besloten om door te gaan. Ze zijn een groep van acht getalenteerde, ervaren en enthousiaste mensen die allemaal de passie voor muziek delen.

Dankzij hun gevarieerde programma is Escalate op ieder feest inzetbaar. Of het nu gaat om een bruiloft, festival, bedrijfsfeest of tentfeest: alles kan! Escalate heeft een breed repertoire: van funk en disco tot Hollandse hits en pop. Denk hierbij aan nummers van Earth, Wind & Fire, Acda en de Munnik, Amy Winehouse, Michael Jackson, Stevie Wonder, Bruno Mars, maar dan op geheel eigen wijze gecoverd. 

Future Fellows

Het mannenensemble Future Fellows bestaat uit zangers en oud-zangers van Popkoor Future. Verdeeld over mooie bas- bariton en tenor stemmen brengt de groep een zeer veelzijdig repertoire op feesten, partijen, festivals en in het theater. Van gevoelige ballades tot een fout kwartiertje, de Fellows maken er, samen met het publiek, een feestje van.

Future Fellows
Jingle Ladies

The Jingle Ladies

Amber en Lisanne treden al jaren samen op. Hun repertoire bestaat uit diverse pop-, jazz- en soulnummers.

Door hun jarenlange ervaring zijn ze goed op elkaar ingespeeld en weten ze elk event muzikaal te omlijsten.

Live optreden van Arno Kolenbrander

De in Rotterdam geboren Arno Kolenbrander wint de Soundmixshow van Henny Huisman met het nummer Why God Why uit de musical Miss Saigon. Met dit nummer staat hij direct 10 weken in de top 40. Het jaar na zijn overwinning vult de zanger met optredens in het land maar ook tijdens de Fantasy World Dinnershow. Bovendien neemt hij in deze periode deel aan de internationale Soundmixshow en aan het International Music Festival in Polen. In 2000 en 2004 doet Arno mee met het Nationaal songfestival alwaar hij de tweede plaats bereikt. Na enkele jaren zelfstandig ondernemerschap besluit Arno het zingen weer full-time op te pakken. En tijdens Koningsdag zingt hij voor ons!

WhatsApp Image 2021-04-16 at 17.13.32
87269468_2714918521948469_8641447729668554752_n

Shockwave

Shockwave (Joey van der Linden en Jeroen van Ee) begon met produceren in 2008. De afgelopen 5 jaar hebben ze zich ontwikkeld als een getalenteerd producerend team en als een onderhoudend optredend duo. Ze hebben een doel: een bekende naam worden in de hardstyle scene en met hun muziek een schokgolf creëren onder het publiek.

Met optredens op Xxlerator Outdoor, Q-base (Duitsland), Hard Island Festival (Kroatië), Groove Garden, Fuze Outdoor en ondersteuning door artiesten als D-block & S-te-fan, Audiotricz, The Prophet, MC Villain en Brennan Heart, verspreidt het geluid van Shockwave zich wereldwijd.

Ook zij draaien op Koningsdag

MELLA

Sinds 2015 timmert Melvin al hard aan de weg , sinds kort onder een nieuwe naam ‘’Mella’’. Mella, of terwijl het hitjeskanon neemt je mee door een muzikale tijdmachine. Ieder tijdperk heeft wel van die foute, smerige maar toch overheerlijke hitjes. Met zijn unieke mixen wist Mella zich onder vele line-ups te zetten.

 

image00004

Online Oranje Horecabox

In de afgelopen jaren heeft de financiële ondersteuning van de diverse horecabedrijven het mede mogelijk gemaakt dat Koningsdag in Rhenen groots gevierd kon worden. Daarnaast waren zij mede verantwoordelijk voor de gezellige sfeer in onze mooie stad door het inrichten van horecapleinen met livemuziek.  Natuurlijk niet alleen de horecapleinen maar de relatie met een sfeervolle braderie/markt, het kinderdorp, de kleedjesmarkt en vele spectaculaire aanbiedingen van onze ondernemers, trokken ca. 25.000 mensen naar onze stad.

Gelukkig begrijpen heel veel ondernemers dat de organisatie van Koningsdag alleen door kan gaan met voldoende sponsoring op welke wijze dan ook. Wat kan en mag je vragen aan een bedrijf dat is getroffen door alle overheidsmaatregelen in de bestrijding van Covid-19. 

Maar het zal duidelijk zijn Rhenen is toe aan een feestje. Daarom hebben wij als Stichting Oranjedag Rhenen besloten wel een feestje te vieren door het anders te doen. Beetje actie en veel online, met sfeer, gezelligheid en de kans om hele mooie prijzen te winnen. Door het kopen van een ticket speel je namelijk mee voor prachtige prijzen. Puzzelen tijdens een autotoertocht, of fotopuzzeltocht voor de kleine Oranjefans,  of bij een professionele Online quiz.  Daarnaast wilden wij wat iets doen voor de horeca. Iets doen waarbij zij niet ons sponsoren maar wij het mogelijk maken dat Oranjeeuro’s kunnen verdienen. Hiervoor hebben 6 horecabedrijven de handen in één geslagen en een fantastische  horeca box samengesteld. Een box vol met heerlijke handgemaakte producten en een goed glas.

De opbrengst van deze heuse Online Oranje HorecaBox gaat volledig naar deze horecabedrijven. Dus speel op welke wijze dan ook mee. Op deze site vindt je de mogelijkheden. Maar gun je zelf ook een heerlijke OOHBox en steun de horeca.  

Bestel je een OOHBox tegelijk met een Quizticket betaal je slechts € 44,95