OEFENING BAART KUNST

OBK RHENEN

Welkom bij Showharmonie Oefening Baart Kunst Rhenen (OBK). Sinds 1931 dragen wij muziek een warm hart toe. Je vindt ons onder andere bij taptoes, corso’s, optochten en avondvierdaagsen. Onder andere marsmuziek, popklassiekers en vele andere muziekstukken behoren tot ons repertoire.

Schermafbeelding 2021-04-22 om 14.25.36

OBK RHENEN

Rood floreert Motivatie. Discipline. Harmonie. Enthousiasme. Muzikaliteit. Passie. Oefening Baart Kunst: OBK! 

Showharmonie OBK uit Rhenen is onderscheidend door haar klassiek rode uniformen, haar warme klanken en haar verrassende muziekrepertoire. Van Bruno Mars tot Elvis en van statische marsen tot Hollandse meezingers. Het orkest bestaat uit zo’n 50 muzikanten die samen de liefde voor muziek delen. 

Dit veelzijdige gezelschap kom je tegen bij taptoes, optochten en veel andere evenementen binnen en buiten. In het orkest spelen jong en oud op een vriendschappelijke manier samen. Het harmonieorkest bestaat uit klarinetten, saxofoons, dwarsfluiten, trompetten, hoorns, euphoniums, trombones, bassen en slagwerk. 

Het feit dat OBK straatoptredens combineert met het houtkarakter van een harmonieorkest maakt dat het een unieke verschijning is in Nederland en daarbuiten. “Zijn we compleet? NOOIT!” Nooit Compleet is dé feestkapel van OBK. 

De ingrediënten: een groep enthousiaste muzikanten met allemaal dezelfde passie én veel lol. Nooit Compleet maakt van elk evenement een feest. Het gezelligheidsorkest is opgebouwd uit leden die (niet meer) actief zijn in het Korps, en die nog graag in de vrije uurtjes muziek maken in een gezellige en ontspannen sfeer. OBK Kids: de toekomst! 

Ook biedt OBK een cursus Algemene Muzikale Vorming (AMV) aan voor kinderen van zes jaar of ouder. Onder leiding van een muziekdocent krijgen leerlingen 16 lessen voor maar €35,- (inclusief lesmateriaal). De Kids oefenen met ritmes, noten lezen én leren verschillende instrumenten kennen. Na het volgen van de lessen kunnen leerlingen hun muzikale carrière binnen de vereniging voortzetten. #opwegmetobk Bij OBK staan de deuren altijd open en ben je te allen tijde welkom om te kijken naar het orkest. 

Dit kan elke donderdagavond vanaf 19:30 uur in Verenigingsgebouw Orpheus, Valleiweg 92A in Rhenen. Voor meer informatie kun je kijken op www.obk-rhenen.nl. Ben jij muzikaal? Plaats een video van jezelf met een zo gek mogelijk instrument op Facebook, Instagram of twitter met hashtag #opwegmetobk en win een OBK Snapback!